Płukanka do włosów?

Arek89 stworzył temat: Płukanka do włosów?

Witam!

Mam bląd włosy z odcieniem rudego i chciałbym się właśnie pozbyć tego odcienia, nigdy nie miałem farbowane włosów. Kiedyś miałem normalny bląd lecz jakiś rok temu właśnie pojawił mi się ten odcień(sądzę, że to przez słońce) Czytałem trochę o płukankach i mam do Was pytanie: czy tu pomoże jakaś płukanka na niefarbowane włosy czy może jest jakiś inny sposób na pozbycie się tego odcienia? Jeśli jest coś co może pomóc to prosiłbym o porady.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

fryzjer odpowiedział w temacie: Re: Płukanka do włosów?

Arek89, może nie płukanka, bo są szapomny które likwidują żółty kolor może to Ci pomoże. Z płukanką będziesz miał większe problemy niż z takim szamponem.

Arek89 odpowiedział w temacie: Re: Płukanka do włosów?

Jaki np. szampon likwiduje żółty kolor?; Co rozumiesz przez to:Czy przez stwierdzenie większe problemy masz na myśli to, że jak za dużo dodam tej płukanki do wody to pofarbuje włosy?Czy chcesz mnie przed jakimiś skutkami ubocznymi czy czymś takim ostrzec? Ja znalazłem jedynie informacje o tym, że mogą zafarbować włosy.
Dzięki za odp
Pozdrawiam

fryzjer odpowiedział w temacie: Re: Płukanka do włosów?

Odnośnie płukanki jest za dużo zabawy z przygotowaniem i nałożeniem.
Możesz też sobie włosy za bardzo zafarbowac.

Szampon jest łatwiejszy w użyciu i możesz bardziej kontrolowac kolor na włosach no i co najważniejsze jest ogólnodostępny,jest dużo szamponów tego typu.

asia76 odpowiedział w temacie: Re: Płukanka do włosów?

To jest płukanka zamykająca łuski, wygładzająca. Stosuje się ocet jabłkowy zmieszany z wodą. Odżywka bs to odżywka emolientowa nakładana w małej ilości na ociekające wodą włosy i takiej odżywki już się nie spłukuje.
Płukanką octową można przelać włosy lub w misce zanurzyć włosy na 3 minuty, np. 4 łyżki octu na 4 litry wody, ale przepisy są różne. Zanurzamy również skalp, co pomaga w walce z łupieżem i łojotokiem. Takiej płukanki octowej już nie wypłukujemy z włosów.
Osobiście stosuję albo płukankę albo odzywkę bs.

Ocet polecam wybierać ten bio:
http://www.przyprawowy.pl/rozmaitosci/ocet-jablkowy-bio.html
Będzie na pewno bezpieczniejszy dla włosów.

SherryLL odpowiedział w temacie: Płukanka do włosów?

Mayari: Online Birkenstock UK Clearance and maximal Mayari is a thong sandal described as a toe loop as well as 2 straps that can be individually adjusted with fashionable metal pin buckles. The stunning top style and the iconic footbed will be the oomph aspects with this sandal alongside its substantial comfort component. For sale in Birko-Flor, micro-fiber, oiled and nubuck leather, the earthy, pale, and put colours, and cultural produce and metallic finish off make your colour & structure range for Mayari ideal for every alternative, unique get together goer. Style these with utter tulle skirts, lace crop shirts, fringed jackets, and in many cases leather jeans.

Moderatorzy: Aniafryzjerbygaganova
Zasilane przez Forum Kunena

Najnowsze posty na forum