jaki kolor na siwe włosy

ilonka stworzył temat: jaki kolor na siwe włosy

Witam, mam mały problem. Dopiero się uczę fryzjerstwa, i mam klientkę która ma całe siwe włosy i chce żebym jej pomalowała jakieś dwa kolory np. brąz delikatny i trochę czerwieni, ale nie wiem jakie kolory dokładnie wybrać , czy te siwe włosy się dobrze zamalują?? a czy wo gule te siwe włosy zostawić trochę , czy rozjaśnić?/ co proponujecie?? dodam ,że klientka już jest w podeszłym wieku więc nie wiem co jej doradzić. Czekam na propozycje, pomóżcie!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

tygrys_wawa odpowiedział w temacie: Re: jaki kolor na siwe włosy

Witaj!
Po pierwsze dwie zasady farbowania- 1.jeśli włosy masz około połowę siwe i połowe naturalne mozesz używać rozjaśniacza, 2.jeśli włosy są w przewadze siwe (czytaj martwe) lub całkowicie siwe- rozjaśniacz Ci nie chwyci. Tylko farba.
A zatem rozjaśnianie nie wchodzi w grę.
A teraz jeśli chodzi o Twoją klientkę- jeśli chce dwa kolory to zrób jej tak jak chce, tyle, że:
kładziesz jej podstawę w tym jasnym brązie, kóry sobie wybierze i robisz jej czerwone pasemka( a może lepiej coś z rudości) żeby babci za bardzo nie kontrastowała czerwień z tym jasnym brązem. Czyli, zaczynasz nakładać od tyłu głowy, potem boki i górę w proporcjach:dwie warstwy brązu i jedna rudość lub czerwień w balejażu (tzn "szydełkujesz" pasemka, kolorujesz je rudością lub czerwienią, a te włosy co zostaną Ci z wybranych pasemek farbujesz znów na podstawę- czyli brąz.

"Windy...

ilonka odpowiedział w temacie: Re: jaki kolor na siwe włosy

Wielkie dzięki, tylko jest jeszcze jeden problem bo muszą zostać trochę siwych włosów ponieważ klientka nie chce żeby były za ciemne;( i boje się że może to brzydko wyglądać ten brąz, czerwień i te siwe...

aganova odpowiedział w temacie: Re: jaki kolor na siwe włosy

Najpierw musisz określić jej typ urody,czy bedą jej wogóle pasować te czerwone pasemka,i czy chce ona zrobić to tylko w formie balejażu czy w formie pasemek z kolorem pomiędzy,przy takiej siwiźnie sprawdza sie często balejaż z blondu rozjaśniaczem i brązu,który może być w odcieniu czerwieni :mrgreen:

parasolka odpowiedział w temacie: jaki kolor na siwe włosy

jak bym miala siwe to bym im dorobila srebrnego blasku a nie maskowala kolorami :D

pisaczkowa odpowiedział w temacie: jaki kolor na siwe włosy

oo i to jest mysl :D da sie kupic taka srebrna farbe gdzies? czy zostaje fryzjer?

Moderatorzy: fryzjer
Zasilane przez Forum Kunena

Najnowsze posty na forum