Ładny blond - profesjonalne farby

tina_lel stworzył temat: Ładny blond - profesjonalne farby

Czy możecie mi polecić jakąś farbę z firm profesjonalnych, która ma ładne odcienie blondu? Chodzi mi o jakiś zimny odcień z poziomu 9 (ew 10 ale żeby nie był za jasny).
Ja obecnie mam włosy farbowane wella colour touch z serii sunlights perłowy blond (poziom 8 ) ale mam już ok 2 cm odrosty mysiego blondu.
Jak najlepiej ufarbowac włosy zeby kolor wyszedł równomiernie, jaki utleniacz zastosować, taki sam na odrosty i resztę włosów?
Bardzo proszę o profesjonalną poradę

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

tygrys_wawa odpowiedział w temacie: Re: Ładny blond - profesjonalne farby

Witaj!
Mogę polecić wielokrotnie już polecane przeze mnie farby Revlon. Poza tradycyjnymi kolorami Revlon wypuścił serię farb 10.. bez przecinka(po prostu cztery cyfry). Moje wszystkie klientki są zachwycone jakością i trwałością koloru. Wypróbowałem już mase farb, ale z Revlonu jestem najbardziej zadowolony. Tubka 50 ml kosztuje obecnie 32 zł czyli niemało, ale efekt rewelacja. A co do wody to jeśli masz blondzik to pomieszałbym 6 % z 9%, żeby nie wyszedł Ci żółtawy, choć przy Revlonie jeszcze mi się to nie zdarzyło.
Zerknij w paletę Revlonu, tam masz tradycyjne farbki i nowe odcienie (w tym roku pojawiła się nowa paleta)
Pozdrawiam

"Windy...

tygrys_wawa odpowiedział w temacie: Re: Ładny blond - profesjonalne farby

Pytałaś jeszcze jak farbować. Nakładasz od tyłu poprzez boki do góry (bo góra ufarbuje ci się najszybciej). Przy Revlonie mozesz nakładać farbę od razu na całosć- i odrosty i resztę. Kolor i tak będzie równomierny bez względu na wodę 6 z 9 będzie oki. A jeśli nie jestes pewna farby to połóż najpierw na odrosty na całość, a potem dopiero na resztę, żeby farbka na odroście poleżała dłużej

"Windy...

tina_lel odpowiedział w temacie: Re: Ładny blond - profesjonalne farby

Dziękuję za odpowiedź.
Sprawdziłam sobie właśnie stronę internetową revlonu i rzeczywiście maja ładne odcienie kolorów, tyle tylko, że wygląda na to że nie prowadzą dystrybucji do Wlk Brytanii a ja własnie tu na stałe mieszkam...
A z takich firm jak Matrix, Loreal, Wella, Ion, Schwarzkopf?

A co myslicie o tym odcieniu loreal majirel 9.13 b. jasny blond popielato złocisty

http://www.allegro.pl/item609777306_super_zestaw_loreal_majirel_farba_do_wlosow.html

jaki do tego utleniacz? I jak to zrobić żeby kolor wyszedł równy na odrostach i reszcie włosów.

Mam jeszcze jedno pytanie, jaka jest róznica miedzy odcieniami popielaty blond i opalizujący lub perłowy?
Zdecydowałam sie na farbę loreal majirel 9.13 lub 9.23, czy gdy dokupie do tego developer 9% to bedzie ok? Nie chce miec bardzo jasnych włosów ale boje się żeby odrosty nie różniły się od reszty tzn nie wyszły za ciemne lub za jasne.
Proszę o poradę

Moderatorzy: fryzjer
Zasilane przez Forum Kunena

Najnowsze posty na forum