Jak zadbać o włosy w niskiej temperaturze?

eleonora stworzył temat: Jak zadbać o włosy w niskiej temperaturze?

Cześć,
Przeprowadzam się za koło podbiegunowe. Jak zadbać o włosy w temperaturach od -10 do -20?
Mam włosy blond, cienkie i niskoporowate. Na pewno planuję zabrać ze sobą odżywki proteinowe i humektantowe z only bio, peeling enzymatyczny only bio i wcierke anwen. Co jeszcze dokupić?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

asia76 odpowiedział w temacie: Jak zadbać o włosy w niskiej temperaturze?

Ja bym pomyślała o podszyciu wełnianych czapek od środka jakimś śliskim materiałem. Może z jakiejś jedwabnej poszewki? Nie wiem tylko czy na mrozie taki materiał nie będzie "chłodził"? Na próbę bym podszyła jedną i sprawdziła. I pomyślałabym nad ścięciem do ramion bo wygodniej takie włosy pielęgnować, albo jakiś wygodnych upięciach, żeby szybko, można było schować włosy pod czapkę. No i przede wszystkim silikony, do tego coś mocniejszego do oczyszczania, coś łagodnego do mycia skóry głowy (wahania temperatur w budynku i na zewnątrz koga powodować wariowanie skóry głowy np.przetluszczanie), coś do nawilżania skóry, dobra suszarka z mocnym nawiewem. Odzież z naturalnych materiałów, coś antystatycznego do psikania też na pewno się przyda. Nie zapomnij o wcierkach do skóry głowy, tak aby pobudzić nowe włosy do wzrostu :)
Świetna wcierkę ma Iossi :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Moderatorzy: fryzjer
Zasilane przez Forum Kunena

Najnowsze posty na forum

• kijole216 Avatar Aviator

لا يوجد شيء أفضل من لعب لعبة Aviator الرائعة عن طريق اختيار...

Ostatni post przez kijole216

• seylen Avatar Najlepsza pikantna zawartość

Cześć, koledzy! Które treści lubisz bardziej: zdjęcia czy filmy? Która kategoria jest twoją...

Ostatni post przez seylen

• forntowen Avatar Igry

Hello! I decided to talk about my experience in the world of gambling entertainment, and it is...

Ostatni post przez forntowen