Cześć,
poszukuję ciekawych i DOBRYCH kosmetyków na których można dużo zarobić prowadząc salon fryzjerski.
Ok 3 miesiące temu wprowadziłem do swojej oferty Volume XXX, są to spraye do zagęszczania włosów. Zarabiam na sprzedaży sprayów na sztuki ( ok 20% marży ) ale też na zasadzie zabiegów i to się najbardziej opłaca. Na zabiegi na jednej puszce sprayu jestem w stanie zarobić 300-400zł na czysto.
Zabieg zagęszczania włosów w moim salonie wyceniłem na 20zł. W miesiącu wykonuję ich około 15-20, co ciekawe praktycznie na tych samych klientach, wracają tylko po ten kosmetyk a przy okazji strzyżenie, modelowanie, zawsze coś.
Przekonałem się, że wprowadzanie nowych marek do salonu to dobry pomysł bo to się zwyczajnie opłaca.
Każdego miesiąca na tym jednym kosmetyku zarabiam kilkaset złotych, klienci są zadowoleni i ja również.
Pytanie czy istnieją jeszcze jakieś inne kosmetyki na których można tak dobrze zarabiać ?
Zaznaczam, że szukam czegoś wyjątkowego, czegoś czego nie mają wszystkie inne salony. Nie będę sprzedawać klientom szamponu który mogą kupić w drogerii taniej. Produkty muszą być totalnie wyjątkowe jak XXX
Pozdrawiam