Jaka dieta na schudnięcie

asia76 stworzył temat: Jaka dieta na schudnięcie

Mam problem z dobraniem odpowiedniej diety. Szczególnie z uwagi na to, ze mam wysokie ciśnienie i cholesterol. Jakie diety polecicie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

eleonora odpowiedział w temacie: Jaka dieta na schudnięcie

Polecam wejść sobie na stronę Suvibox. Wyliczyłam na tej stronie jakie mam dzienne zapotrzebowanie i zamówiłam dietę 300kcal niższa ( jest to dieta pudełkowa czyli przywoża Ci jedzenie na cały dzien - obecnie firma działa w wielu miastach, tak wie c zobacz czy działaja w Twoim). Do tego godzinka diwę ruchu dziennie typu spacer czy rower. I chudnę 0.5kg tygodniowo. Bez wysiłku. Bez głodówki. Smacznie i latwo

Przy wysokim ciśnieniu moze się sprawdzić dieta pudełkowa DASH - aczkolwiek polecam się z nimi skontaktować i coś powinni dobrać.

militaria odpowiedział w temacie: Jaka dieta na schudnięcie

Zrób sobie regularny spis twojego ciśnienia ze 3 razy dziennie i do lekarza bo nie żartów serio. Ja mam ciagle za niskie i dostałam taki opieprz od lekarza, ze teraz dbam o to mega. No i dieta, woda i sport dla niskiego jak i wysokiego ciśnienia.

Jeśli nie masz czasu na regularne gotowanie dla siebie jedzenia, może pomóc dieta pudełkowa DASH. Dieta taka jest zdrowa, obniża ciśnienie oraz jednoczesnie pomoże Ci schudnąć jeśli masz problem z nadwagą.

Warto jest na pewno skontaktować się z nimi:
https://hfood.pl/catering-dietetyczny-wroclaw

W ofercie mają różnego rodzaju diety.

b0b odpowiedział w temacie: Jaka dieta na schudnięcie

A gotowanie?

rafaela odpowiedział w temacie: Jaka dieta na schudnięcie

Grunt to to, aby dieta była odpowiednio sprecyzowana do danej osoby. Ja z tego co zauważyłam, to ciekawe propozycje ma firma https://kuchniavikinga.pl/dieta-gaps-leczenie-dieta-zespolu-nieszczelnego-jelita/ - także warto byłoby zapoznać się z ich propozycjami . Mnie zainteresowała przykładowo dieta GAPS , stosowana w leczeniu zespołu nieszczelnego jelita.

magdakeks odpowiedział w temacie: Jaka dieta na schudnięcie

Idealna sylwetka jest do osiągnięcia przez każdego z nas. Pytanie tylko w jaki sposób chcemy to osiągnąć oraz w jakim czasie. Oczywiście bardzo ważne jest by mieć dużo ruchu czy uprawiać sport ale to za mało. Jeszcze ważniejsze jest to co jemy na co dzień. Dlatego w pierwszej kolejności zastanówmy się nad tym jak nauczyć się gotowania we własnym zakresie oraz skąd brać inspiracje. Jednym ze sprawdzonych serwisów jest - https://uwielbiam.pl/przepis/makaron-z-pesto-i-halloumi gdzie jest mnóstwo przepisów z różnych kuchni świata. Z pewnością znajdziecie tam pomysł na praktycznie każdą okazję.

Moderatorzy: Aniafryzjerbygaganova
Zasilane przez Forum Kunena

Najnowsze posty na forum