Brak doświadczenia, przeciętne umiejętności - czy mam szansę znaleźć pracę?

Więcej
1 rok 5 miesiąc temu #21930 przez ewel587
Spróbować zawsze warto, nie można się poddawać :)
modawmiescie.pl

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
1 tydzień 5 dni temu #22680 przez Theromid75
Hej! Przede wszystkim głowa do góry – to, że czujesz braki po szkole, to w tej branży absolutnie normalne. Większość salonów i tak uczy "po swojemu", więc nie przejmuj się tym, że praktyki nie były idealne. Masz już papiery i podstawy techniczne, a to najważniejszy start.Moja rada? Nie czekaj na ogłoszenia, bo w małych miastach często szuka się ludzi "z polecenia" albo bezpośrednio z ulicy. Przygotuj sobie portfolio – nawet jeśli to zdjęcia prac na modelkach (koleżankach, rodzinie), to dla szefa salonu jest ważniejsze niż to, gdzie miałaś praktyki. Uderzaj bezpośrednio do salonów, nawet tych lepszych, i proponuj się jako osoba do pomocy przy myciu, farbowaniu czy sprzątaniu, z chęcią podpatrywania techniki strzyżenia. Każdy fryzjer kiedyś zaczynał od "odciążenia" zespołu i to jest najlepsza droga, żeby wejść do obiegu.Wiem, że szukanie pracy, gdy rynek stoi, potrafi być frustrujące i wykańczające psychicznie. Ja po swoich "poszukiwaniach" i stresie w ciągu dnia lubię się po prostu wyłączyć. Ostatnio w ramach odskoczni i chwilowego resetu po pracy zaglądam na https://mostbet.net.pl/ – wystarczy mi kilka minut z grami, żeby naładować baterie i przestać myśleć o problemach zawodowych. To dla mnie taki wentyl bezpieczeństwa.Nie trać czasu na siedzenie w domu – nawet jak usłyszysz "nie" w pięciu salonach, to w szóstym może akurat ktoś potrzebować pomocy. Powodzenia, trzymam kciuki za rozwój skilli, bo strzyżenia na pewno z czasem się nauczysz, a praktyka czyni mistrza!

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Moderatorzy: fryzjer
Zasilane przez Forum Kunena